beschermen tegen hackers

Zo bescherm je je bedrijf tegen hackers

Je hoort het steeds vaker op het nieuws; hackers proberen informatie van verschillende organisaties te verkrijgen. Het gaat hier vaak om klantinformatie zoals rekeningnummers en andere gegevens die je niet zomaar op straat wilt hebben liggen. De meeste cyberaanvallen vinden plaats in grote sectoren zoals financiën en bij de overheid. Maar ook als je in een andere sector werkt, moet je je online activiteiten goed beveiligen. Hackers liggen namelijk altijd op de loer.

Data versleutelen

Het is belangrijk dat je alle gevoelige data versleuteld. Waar sla je bijvoorbeeld de gegevens van je werknemers op? En wat doe je met de persoonlijke gegevens van je klanten? Je wilt namelijk niet dat iedereen hier zomaar bij kunt komen. Beveilig je bestanden met data daarom altijd goed. Zet bijvoorbeeld wachtwoorden op je bestanden. Ook is het belangrijk dat je je e-mail goed beveiligd. Hackers kunnen namelijk ook gevoelige informatie via de mail achterhalen.

Veiligheid staat voorop

Nu we in een online-samenleving leven, is privacy ontzettend belangrijk geworden. Als jouw bedrijf hier niet goed mee omgaat, kan dit klanten kosten. Het is daarom belangrijk dat je veiligheid een onderdeel van jouw bedrijf maakt. Zorg dat al je werknemers weten wat zij moeten doen qua veiligheid. Stel een beleid op waarin staat welke online activiteiten wel en niet zijn toegestaan. Bespreek ook welke gegevens altijd beveiligd moeten worden. Op deze manier wordt de kans dat hackers toe kunnen slaan kleiner.

Risicoanalyse

Hoe weet je nu of jouw bedrijf genoeg doet aan beveiliging van gegevens? Tegenwoordig zijn er handige tools ontwikkeld waarmee je jouw beveiliging kunt testen. Met een ICT Risicoanalyse worden cyberrisico’s van jouw bedrijf geanalyseerd. Deze analyse kun je gemakkelijk online doen. Aan de hand van bepaalde vragen en jouw antwoorden daarop wordt er bepaald hoe groot de kans is dat jouw bedrijf getroffen wordt door een cyberincident of hackers.