koerier

Vind jouw perfecte bijbaan!

Je bent jong, je zit op school en je wilt wat centjes bijverdienen. Dan komt een bijbaantje om de hoek kijken. Een bijbaan heeft naast geld verdienen meer voordelen. Je ontwikkelt namelijk meer verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast leer je met stress, timemanagement en een professionele omgeving omgaan. Kortom: een bijbaan is goed voor je persoonlijke ontwikkeling! Maar hoe weet je nou wat voor baan goed bij jou past? In deze blog geef ik enkele voorbeelden wat bij jou zou kunnen passen.

Houd jij van onderweg zijn? Dan is werken als koerier iets voor jou!

Ben jij iemand die van de buitenlucht houdt? Er zijn verschillende baantjes waarbij je elke dag buiten bent. Een voorbeeld van een baantje in de buitenlucht is een krantenwijk lopen. Ben jij meer iemand die graag op de scooter eten langsbrengt bij mensen? Dan is bijvoorbeeld pizzabezorger helemaal iets voor jou! Wil je liever in een auto rondrijden en pakketjes ophalen/brengen? Dan is koerierswerk misschien meer jouw ding. Er zijn in ieder geval genoeg bijbaantjes waarbij je lekker onderweg bent.

Houd jij van commerciële praatjes?

Ben jij heel spontaan en niet bang om te praten? Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een sales baantje. Heb je wel eens van ‘door-to-door sales’ gehoord? Dan ga je langs huizen om bepaalde producten of diensten te verkopen. Daarnaast heb je ook ‘street-sales’. Dan ga je op een openbare plek staan (bijvoorbeeld voor de Albert Heijn) en dan spreek je de mensen aan die langslopen om ook bepaalde producten of diensten te verkopen. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd in kledingwinkels gaan werken om kleding te verkopen aan bezoekers.

Houd jij van mensen helpen?

Droom jij er altijd al van om mensen te kunnen helpen? Werken in de thuiszorg is een van de beste voorbeelden! Daarnaast zijn er meer baantjes waarbij je mensen kan helpen. Wat dacht je van een schoonmaker? Pakketjes rondbrengen als koerier of werken bij een kinderdagverblijf? Als je gaat werken in de horeca, maak je mensen vaak blij met bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie. Er zijn in ieder geval genoeg baantjes te verzinnen omtrent ‘mensen helpen’!

Of je nou een barista, een sales man of een koerier bent, het is allemaal leerzaam en goed voor je persoonlijke ontwikkeling!