Een aantal kantoorartikelen die niet mogen ontbreken in je kantoor

Elk kantoor heeft een aantal kantoorartikelen die niet mogen ontbreken, of het nu gaat om een groot of klein kantoor. Natuurlijk heb je meerdere bureaus, bureaustoelen, laptops en andere kantoorartikelen/apparatuur nodig, maar denk is verder. Naast de standaard kantoorartikelen heb je ook andere artikelen nodig zoals een kantoorprinter.

Een kantoorprinter

Een kantoorprinter is een onmisbaar kantoor element. Je kan er niet omheen, elk kantoor heeft er één nodig. Een kantoorprinter wordt in de meeste ondernemingen zelfs dagelijks gebruikt. De printers worden tegenwoordig niet alleen meer gebruikt om te printen, de meeste printers beschikken namelijk ook over een kopieerfunctie.

Een koffiezetapparaat

Wij Nederlanders zijn echte koffieleuters, uit onderzoek blijkt dat 9 op de 10 Nederlanders koffie of thee drinkt. Misschien zijn de Nederlanders daarom in de loop van de tijd gewend geraakt een kopje koffie op het werk. Koffie heeft positieve invloed op ons werk. Zo bevorderd koffie de prestaties op de werkvloer, verbetert koffie de sfeer en wordt koffie gezien als visitekaartje van de organisatie.

Persoonlijke artikelen

Er is uit onderzoek gebleken dat de meeste werknemers behoefte hebben aan persoonlijke spullen en bezittingen rondom de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van familie of vrienden. Doordat je eigen bezittingen hebt rond je werkplek heb je het gevoel dat je je in een vertrouwde omgeving bevindt. Dit zorgt ervoor dat de productiviteit van werknemers wordt vergroot. Daarnaast zorgen persoonlijke elementen ook voor een gezellige inrichting.

Veiligheidsartikelen

Misschien wel het belangrijkste element onder kantoorartikelen wat zorgt voor de veiligheid voor de werkgever en werknemer: veiligheidsartikelen. Je wilt natuurlijk alle mogelijke gevaren beperken. Let er dus op dat er altijd voldoende aandacht is voor zaken die te maken hebben met de veiligheid op kantoor. Denk daarbij aan veiligheidsartikelen als; blusdekens, brandblussers en rook- of brandmelders. Er zitten ook wettelijke eisen aan de veiligheidsartikelen, zorg er daarom voor dat deze artikelen regelmatig worden gecontroleerd. Hiermee vermijd je ook onnodige boetes.