indonesie

De beste spots voor je drone in Indonesië

Indonesië is de afgelopen tijd een echte toeristentrekker. Geen enkel eiland van Indonesië is hetzelfde en dit maakt elke vakantie altijd een unieke ervaring. Indien je in één vakantie zoveel mogelijk eilanden wil zien, dan is een rondreis Indonesië zeker een aanrader. Je kan dan in één vakantie de hoogtepunten van de verschillende eiland vast leggen. Bij een vakantie als deze is een drone bijna niet meer weg te denken. Met deze drone kun je door video’s en foto’s uit de lucht te maken, je vakantie echt onvergetelijk maken. Aangezien de eiland van Indonesië uniek zijn, kunnen er prachtige beelden gemaakt worden. Dit betekent niet dat je drone alleen maar in de lucht moet hangen om het perfecte shot te krijgen. Ontdek daarom nu hier welke shots je met je drone zeker moet nemen.

Bali

Op Bali zijn er eigenlijk twee plekken die je zeker vast moet leggen met je drone. Dit is het Menjangan eiland en Sidemen.

Menjangan eiland

Het Menjangan eiland is een tropisch eiland vlak voor de kust van Bali. Het zeewater rondom dit eiland is glas helder, waardoor je het koraal en de vissen er doorheen kunt zien. Dit levert natuurlijk een prachtig plaatje op. Bovendien leven er veel wilde herten op het eiland en er is niets mooiers dan een stukje wilde natuur vastleggen.

Sidemen

Bij Sidemen zijn er eigenlijk twee mogelijkheden die je een prachtig plaatje op kunnen leveren. Je kan ervoor kiezen om dolfijnen te spotten in het wild. Het is alleen niet gegarandeerd dat je zo ook daadwerkelijk tegen zult komen dus het is een klein risico. Bovendien kun je een excursie doen door de rijstvelden. Deze rijstvelden zijn echt een prachtig gezicht.

Java

Op het eiland Java is het zeker de moeite waard oom een paar tempels te bezoeken. Zo kun je naar Prambanan gaan. Deze plek staat bekend als het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex van Indonesië. Ongeveer 18 kilometer verderop ligt Yogyakarta. Voor mooie en betekenisvolle plaatjes moet je hier het paleis van de sultan bezoeken. Ook wel Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat genoemd. Dit paleis moet de kosmos van Java weergeven. Zo heeft alles in het Kraton een specifieke betekenis, elk gebouw, elke ingang etc. Naast deze prachtige betekenissen, is het Kraton een prachtig stukje architectuur met prachtige pilaren en mooie standbeelden. Zeker een paar mooie shots waard!

Dit zijn slechts een paar plekjes die je kunt bezoeken tijdens je vakantie Indonesië voor een paar prachtige shots. Indonesië kent natuurlijk veel meer mooie plekjes, maar die zul je als echte ontdekkingsreiziger zelf kunnen ontdekken.